חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"מ 1640/13

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים
1640-13
3.6.2013
בפני :
סא"ל צבי לקח

- נגד -
:
התביעה הצבאית
עו"ד סרן רועי בן ארי
:
מעאד כמאל עבד אלפתאח חנון
עו"ד טארק ברגות
החלטה

המשיב נתון בחקירת שירות הביטחון הכללי מאז 9.5.13. מעצרו הוארך מעת לעת, והיום התבקשה הארכת מעצר נוספת, ב-8 ימים נוספים. בית משפט קמא החליט לקבל את הבקשה באופן חלקי, והורה על מעצרו של המשיב ב-4 ימים בלבד, ומכאן הערר שלפניי.

התביעה הצבאית טענה כי פעולות החקירה הנדרשות לביצוע במקרה זה פורטו בדו"ח החסוי שהוגש לבית משפט קמא, ופעולות אלה מצדיקות את המשך המעצר לתקופה שהתבקשה.

סניגורו של המשיב טען כי המשיב עצור תקופה המגיעה כמעט לחודש ימים, החקירה למעשה הסתיימה, ועל כן בודאי שאין מקום להאריך את המעצר ב-8 ימים נוספים ויש לדחות את הערר.

עיינתי בדו"ח החסוי שהוגש לערכאה הראשונה. אכן, עולה כי עדיין נדרשות פעולות חקירה מסויימות לצורך השלמת החקירה. יחד עם זאת, לא התרשמתי כי פעולות החקירה בהן מדובר מצדיקות בהכרח את כל התקופה שהתבקשה על ידי גורמי החקירה. יש לזכור כי השופט בערכאה הראשונה לא הורה על שחרורו של המשיב או על סיום החקירה, אלא איפשר את המשכה, הגם שלתקופה מוגבלת. אינני רואה פסול או פגם בהחלטה זו.

התקופה בה נתון המשיב במעצר עד כה אינה מבוטלת. עיקרה של החקירה כבר בוצע. הגם שנותרו פערים מסויימים, אין הם רבים ונראה כי גם לנוכח תכנית החקירה שהוצגה, ייתכן כי תקופה של ארבעה ימים תספיק לשם מיצוי החקירה. אמנם, ייתכן כי יחולו בחקירה התפתחויות שיצדיקו את המשכה מעבר לתקופת ארבעת הימים שאושרה, אולם אין בהחלטה של בית משפט קמא כדי למנוע בקשה נוספת להארכת המעצר, במידת הצורך. אף אינני סבור כי ייגרם נזק לחקירה אם תתקיים ביקורת שיפוטית נוספת על מהלכה בעוד שלושה ימים, גם אם הערכת גורמי החקירה בדבר הצורך בהמשך ביצוע פעולות חקירה תתממש.

לפיכך, מאחר ולא מצאתי פגם בהחלטת בית משפט קמא, החלטתי לדחות את הערר.

ניתנה היום, 3 ביוני 2013, כ"ה בסיוון התשע"ג, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>